Avantajele educației prenatale

600

Avantajele educației prenatale

Cunoașterea și aplicarea principiilor educației prenatale prezintă avantaje importante pentru copil, familie și societate.

 

Avantaje pentru copil:

Copilului in utero i se crează condiții optime de dezvoltare din punct de vedere fizic, psihic, emoțional și relațional.

Bazele sănătății sale vor fi solide, iar dezvoltarea sa psihică va fi armonioasă și echilibrată. Va fi încrezător în sine și va comunica mai ușor. Primele tipare relaționale create în perioada prenatală vor favoriza, mai târziu, stabilirea de raporturi cu ceilalți care să-i aducă împlinire. Va fi mai apt să primească și sa dăruiască iubire.

 

Avantaje pentru familie:

 

Părinții vor trăi perioada sarcinii în bucurie și comuniune cu copilul și se vor simți mai împliniți.

Perioada sarcinii va pune mai puține probleme și nașterea va fi în general mai ușoară.

Odată născut, bebelușul le va crea mai puține dificultăți în planul îngrijirii, fiindcă va fi mai sănătos și vor avea cu el o comunicare mai ușoară. Vor cheltui mai puțin pentru îngrijiri medicale. Relația mai simplă și mai profundă cu copilul va ușura educația lui.

Avantaje pentru societate:

Educația prenatală este măsura fundamentală de prevenire a violenței și abandonului.

O generație de tineri care a beneficiat de principiile educației prenatale va fi fundamental deschisă, cooperantă și non-violentă, va crea societății mai puține probleme (în planul îngrijirii medicale, al educației și al fenomenelor nedorite) și va necesita mai puține cheltuieli de la stat.

Educația prenatală poate atrage după sine o îmbunătățire a calității vieții tuturor și a stării omenirii în general.